• Nieuws
  • Auris Taalplein heeft een Zwerfboekenpunt!

Auris Taalplein heeft een Zwerfboekenpunt!

3 september 2020

Vanaf 14 februari is er op het Auris Taalplein een Zwerfboekenpunt. Wat houdt dit in? Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een Kinderzwerfboek Station of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee!

Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het boek uit hebt, dan mag je het boek geven aan je vriend, vriendin, buurjongen/meisje, nicht, neef, klasgenoot etc. Dan kan een ander kind het boek ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat een zwerfcode. Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op de website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Kijk eens op https://www.kinderzwerfboek.nl

Op het Taalplein hebben we nu dus ook een kastje met Zwerfboeken. Het kastje zal gevuld worden met kinderboeken die personeel en leerlingen van school over hebben.