Special heroes

Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsproject om leerlingen van 6 tot 19 jaar binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het doel is de jeugdsport van leerlingen in het speciaal onderwijs een impuls te geven. Het programma wordt in nauwe samenwerking met scholen en lokale sportaanbieders uitgevoerd.

Auris Taalplein doet ook mee aan het Special Heroes project en is sinds dit schooljaar een Special Heroes School. Het doel is om jaarlijks verschillende takken van sport aan te bieden aan de leerlingen in de vorm van clinics.

Freerun
Freerunning is een jonge sport met veel spectaculaire elementen. Oorspronkelijk was dat een ontsnappingstechniek voor soldaten met als doel zo snel mogelijk van A naar B te gaan over een terrein met hindernissen. Tijdens de gymlessen hebben de leerlingen geoefend om snel, sierlijk en vooral veilig over allerlei obstakels te lopen en springen.